Skip to main content

Як не захворіти в осені

Більше позитиву і трохи турботи про свій імунітет – і нежить, кашель або грип оминуть вас.

МИТТЯ РУК

Щоб не заразитися у транспорті, на роботі або в школі, варто стежити за гігієною рук. Під час зростання простудних захворювань важливо мити руки частіше, ніж звичайно.

ПРОВІТРЮВАННЯ

Провітрюйте приміщення, в яких ви перебуваєте тривалий час. Свіже повітря загартовує організм і зміцнює імунітет.

НОГИ У ТЕПЛІ

Найчастіше застуда виникає через переохолодження в області ніг, тому важливо одягатися по погоді, щоб ноги, руки і голова були в теплі.

БІЛЬШЕ СНУ

Спіть не менше 7-8 годин, тоді організм з легкістю розпізнає вірус і нейтралізує його. Інакше через хронічне недосипання організм втрачає здатність що-небудь розрізняти, і людина починає хворіти. Дефіцит сну негативно впливає на імунітет, адже організм не встигає відпочити й працює понаднормово. Вдягайтеся, щоб вам було тепло, але не спекотно, а ще провітрюйте приміщення перед сном.

Збалансоване харчування

Організму людини та імунній системі, зокрема, потрібні жири, білки, вуглеводи, харчові волокна, а це клітковина, і рідина. Щоб отримувати максимум користі від їжі, потрібно харчуватися збалансовано та різноманітно. 50% раціону – овочі та фрукти, інші 50% – цілозернові злаки, бобові, горіхи та насіння.

Фізична активність.

Для імунітету спорт неабияк корисний. Якщо вам протипоказані серйозні фізичні навантаження, то альтернатива для вас – довгі піші прогулянки. Ц налагодить роботу мозку, серцево-судинної системи, зменшить стрес та покращить сон. Навіть восени та взимку потрібно проводити час на вулиці. І не забувайте провітрювати приміщення, у якому працюєте та живете.

ВАКЦИНАЦІЯ

Дієвою профілактикою грипу є вакцинація. Найвдаліший час для цього – кінець вересня, початок жовтня.

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МІСЬКА ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА №12" ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ